Mis je het vuur in de relatie? Lopen jullie langs elkaar heen ook al wonen jullie nog steeds onder één dak? Denken jullie al een hele tijd dat de relatie vast weer beter zal gaan lopen als de kinderen groter worden, maar blijkt dat niet uit te komen? Dan kan relatiecoaching jouw relatie redden. Dergelijke coaching kan jou en je partner namelijk helpen om knelpunten op te ruimen en de onderlinge communicatie weer op te starten.

Het begint met een goede communicatie

Ieder mens is anders. En hoewel je dat ook diep van binnen wel weet, is dat in een relatie soms juist een struikelblok. Waar de een juist houdt van orde en regelmaat, is de ander graag impulsief en spontaan. Waar de een houdt van standvastige en directe communicatie, is de ander juist meer creatief en flexibel. Hoe groter het verschil in twee partners, hoe belangrijker het is om goed te leren communiceren. Goede communicatie is de smeerolie van elke relatie. Stroeve communicatie in een relatie kan al snel gaan botsen. Bij teveel botsingen ontstaan er deuken en bij teveel deuken ontstaan er scheuren.

Verschillende manieren van liefde tonen

Ieder mens is dus anders. Er zijn ook verschillende manieren waarop iemand liefde kan tonen. Jij bent misschien daar heel open in, de ander is het type ‘stille wateren hebben diepe gronden’. Het scheelt een hoop conflicten als je van elkaar weet wat jullie voorkeur is. En als er toch conflicten zijn, dat je weet hoe je deze kunt oplossen zonder dat de ‘silent treatment’ ingezet wordt. Relatiecoaching laat jullie persoonlijk groeien en smeedt samen met jullie een duidelijke visie op wat jullie willen bereiken in de relatie. Ook biedt de coach tools, technieken en begeleiding die visie stap voor stap dichter bij te laten komen.

De rol van de relatiecoach in een notendop

  • Samen met de relatiecoach ontdek je wat jij allemaal wel of niet wilt. Want jij en je partner zijn immers beide het fundament van de relatie
  • De coach leert hoe jullie (kleine) conflicten kunnen oplossen. Communicatie is ook hierin belangrijk. Met de ander stilzwijgen kom je niet ver en laat de conflicten alleen maar toenemen.
  • Tot slot geeft de relatiecoach je allemaal gouden tips om voldoende aandacht voor elkaar te houden. Ook al is het druk op het werk en met de kinderen. Jullie worden weer een team.

Relatiecoaching is meer dan praten

Relatiecoaching programma’s zijn heel toegankelijk. Je denkt misschien dat het vooral praten is, maar het is veel meer dan dat. Het is theorie die je meteen zelf met elkaar in de praktijk brengt. Dat doe je onder meer met masterclasses en zogeheten date nights. Je merkt dat je echt weer een klik met elkaar krijgt, de tijd voor elkaar neemt en dat dat vooral heel erg goed voelt. Conflicten zullen er natuurlijk altijd blijven. Maar voortaan weten jullie wel hoe je beter met elkaar kunt communiceren. Daarom kan een relatiecoach dus zeker je relatie redden en voorkom je dat je uiteindelijk in relatietherapie ‘moet’.