Misschien heb je sinds de geboorte van jouw kind weinig tijd gehad voor jouw partner. Dat kan soms best lastig zijn. Het is voor jullie allebei van belang dat jullie tijd voor elkaar nemen. Dit kan je doen door een weekendje weg te gaan. Daar heb je wel een oppas voor nodig. Kan jij wel wat tips gebruiken voor het vinden van een goede oppas? Blijf dan gerust hieronder verder lezen. 

 

Maak een plan voor het weekend

 

Om een goede oppas te vinden, is het handig om eerst een duidelijk plan te maken van het weekend waarin je weggaat. Het heeft niet echt zin om een oppas te regelen als je niet weet om welke datum het gaat. Ga dus even samen met jouw partner zitten en bekijk de opties voor een mogelijk weekend weg. Bedenk daarbij hoe laat jullie weggaan van huis en op welke dag en tijdstip jullie weer terug zullen zijn. Dat is voor een oppas natuurlijk wel handig om te weten. 

 

Vraag eerst rond in de omgeving 

 

Als je eenmaal een plan hebt gemaakt, kan de zoektocht naar de beste oppas beginnen. Het is natuurlijk fijn als de kinderen terecht kunnen bij iemand in jouw eigen omgeving. Je kan dus de zoektocht starten bij familie of vrienden. Wellicht is er wel iemand die jullie een handje wil helpen door op de kinderen op te passen. Heb je helaas niemand in de omgeving die zou kunnen helpen? Dan is dat geen ramp, want er zijn nog andere manieren om een goede oppas te vinden voor jouw kinderen.

 

Schakel een oppasservice in

 

De beste manier om een nachtoppas te regelen, is door een oppasservice in te schakelen. Bij een oppasservice wordt elke oppas gescreend om er zeker van te zijn dat de oppas betrouwbaar is. Jij geeft jouw wensen aan voor een oppas en de oppasservice probeert een geschikte oppas te koppelen aan jou en de kinderen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen meer maken dat de oppas niet te vertrouwen is. Een oppasservice kan je vinden door op het internet bijvoorbeeld te zoeken naar ‘oppas gezocht in Haarlem’. 

 

Maak eerst kennis met de oppas

 

Heb je een oppas kunnen regelen? Dan is het nog wel belangrijk om kennis te maken met de oppas. Tijdens een kennismaking kan je alle vragen stellen die je hebt. Daarnaast kan je aanvoelen of er een klik is tussen jou en de oppas, maar natuurlijk ook tussen de oppas en jouw kinderen. Pas als iedereen tevreden is, is het verstandig om afspraken te maken over het weekend. Hopelijk kan jij door deze tips met een gerust hart gaan genieten van jouw weekend.