In deze tijd is het belangrijk dat ieder mens op deze aarde een beetje rekening houdt met de wereld. Er is maar één wereld, dus iedereen moet er zuinig op zijn. Je kan een beetje bijdragen aan een betere wereld door duurzame alternatieven van producten te kopen. Denk bijvoorbeeld aan toiletpapier dat gemaakt is van bamboe. Wil jij weten waarom dat een duurzame keuze is? Blijf dan gerust verder lezen om erachter te komen. 

 

Duurzame grondstof 

 

Bamboe wordt aangemerkt als een duurzame grondstof en dat is hartstikke logisch als je bekijkt wat bamboe met zich meebrengt. Een belangrijke reden dat bamboe een duurzame grondstof is, is dat het hartstikke snel groeit. Ooit is bamboe wel 91 centimeter gegroeid in een dag. Dat is echt super veel voor een plant! Dit betekent dat bamboe vaak geoogst kan worden en daardoor is er veel beschikbaar. Verder kan bamboe prima gerecycled worden en dat draagt bij aan een duurzame grondstof. Hierdoor is het geen probleem om bamboe toiletpapier te produceren. 

 

Geen chemicaliën 

 

Wist jij dat in de meeste toiletpapier chemicaliën worden toegevoegd tijdens het productieproces? Grote kans van niet. Het is natuurlijk helemaal niet goed als er allerlei chemicaliën worden toegevoegd. Je moet dat juist zo veel mogelijk zien te vermijden in producten die je aanschaft. Zulk toiletpapier is in ieder geval niet een duurzame keuze. Gelukkig worden er geen chemicaliën toegevoegd aan het toiletpapier van bamboi. Dit zorgt er meteen voor dat toiletpapier van bamboe echt wel een duurzame keuze is. 

 

Beter voor CO2 

 

Dat het inmiddels helemaal fout gaat met de CO2 uitstoot op deze wereld is voor niemand meer een geheim. Iedereen wordt ermee geconfronteerd door verschillende zaken. Gelukkig kan bamboe ervoor zorgen dat deze uitstoot een stuk minder wordt. Bamboe filtert de uitstoot als het ware uit de lucht en dat is wat de wereld nodig heeft. Eigenlijk zou het dus ideaal zijn als er overal bossen vol met bamboe staan. Helaas is dat niet overal mogelijk, maar door producten te kopen van bamboe kan je wel enigszins duurzaam bezig zijn. 

 

Goede prijs-kwaliteitverhouding 

 

De meeste mensen denken dat duurzame alternatieven van producten altijd duurder zijn, maar dat is vaak niet het geval. Bij toiletpapier van bamboe betaal je een mooie prijs voor wat je terugkrijgt. Door bamboe toiletpapier draag je dus bij aan een duurzame wereld. Daarnaast krijg je toiletpapier dat hypoallergeen is en door iedereen gebruikt kan worden. Het toiletpapier kent eigenlijk alleen maar voordelen, dus de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Probeer dus echt te investeren in bamboe toiletpapier als je graag wat goeds wil bijdragen aan de wereld. Het is een klein gebaar, maar met grote impact. Zeker waard dus!